Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Cairns - brána australského severu

Město Cairns na severu Austrálie najdete uprostřed nádherné přírody, ba přímo tropického ráje. Cairns není typickým australským velkoměstem, panuje v něm bezstarostný klid. Nudy se tady ale rozhodně bát nemusíte!

Kdysi malá rybářská vesnička je dnes turistickým centrem australského Queenslandu, které bývá často označováno hlavním městech tropického severu. Cairns, které obývá přibližně stotisíc lidí, je střediskem všech letních sportů a také ideálním výchozím bodem k Velkému bariérovému útesu. Z tohoto důvodu patří k nejnavštěvovanějším místům celého kontinentu.

Předností Cairns je výjimečná příroda v jeho bezprostředním okolí. To vám umožní ocitnout se během několika málo minut z komfortního hotelového pokoje v deštném pralese. Najdete tu jak nespoutanou přírodu, které vévodí majestátní hory a hřmoucí vodopády, tak nespočet rezervací. Jejich návštěva sice není tak dobrodružná, neboť budete limitováni otevírací dobou, zato však máte jistotu značených cest a případné pomoci nadosah. Trekking v deštném pralese láká do těchto míst stále více turistů. Nezapomenutelným zážitkem může být i návštěva některé z četných farem, které nejsou v Austrálii ničím výjimečným. Tímto způsobem se můžete zblízka seznámit třeba s tropickými motýli nebo objevit nám neznámé létající lišky.


Autor: Nick

Cairns dokonale těží ze zájmu turistů a tak není divu, že i nabídka aktivit je zde vskutku pestrá. Můžete tady jezdit na koni, zahrát si golf nebo tenis, skákat padákem i na laně, ale především si užívat vody a sluníčka. Právě kvůli průzračnému Korálovému moři, zlatým plážím a exotickým ostrovům objevil tento kout Země zbytek světa. I když Cairns nabízí mnoho, už navždy zůstane onou pomyslnou bránou k Velkému bariérovému útesu. Největší korálový útes naší planety, který je viditelný i z vesmíru, slibuje fantastický a jedinečný zážitek. Potápěčům odkrývá fascinující pohled do podmořských zahrad plných bizardním ryb, rostlin a spousty úchvatných mořských živočichů. Výlet na moře si můžete v Cairns koupit doslova na každém rohu, nepotřebujete k tomu ani potápěčský výcvik, dokonce ani výbavu.

Stačí nasednout na loď, kde vás cestou k cíli stručně zasvětí do tajů potápění. Na místě se navléknete do neoprénu a šup pod vodu. Do osmimetrové hloubky můžete s instruktorem i bez licence. Věřte, že i tento krátký pohled pod mořskou hladinu vám umožní spatřit svět, který jste dosud znali jen z přírodovědných dokumentů nebo z populárního animovaného snímku Hledá se Nemo, který vznikal právě v těchto kulisách. Uvidíte přenádherné korály, prapodivné a úžasně zbarvené rybky, obrovské lastury a při troše štěstí i nějakou tu větší rybu nebo mořskou želvu.

Vedle Velkého bariérového útesu, který je pro každého turistu v této oblasti prakticky povinností, patří k největším lákadlům také městečko Kuranda. Leží pouhých dvacet kilometrů od Cairns, schované v kopcích a husté tropické vegetaci. Kuranda je pověstná svými pouličními trhy, odkud domů přivezete ty nejúžasnější suvenýry. Z Cairns sem vozí turisty vyhlídkový vlak, který se sem doslova prodírá pralesem, což je samo o sobě nezapomenutelným zážitkem. Na stejné bázi si užijete, když nasednete na lanovku „Kuranda Skyrail“. Nedaleko najdete i další turistický cíl, vodopády Baron Falls, které vás nejvíce uchvátí v období dešťů, kdy se projevují ve své největší síle.

Cairns ale zdaleka není jen příroda, město samo o sobě je velmi živé. Dnes má již typicky hektickou turistickou atmosféru, ale stále se sem vkrádá i lenošivě tropická nálada, která je cítit sotva opustíte centrum. Cairns má své mezinárodní letiště a také zde končí železniční trať z Brisbane. Cairns je také typickým studentským městem, které žije rušným nočním životem. V klubech, kavárnách a na diskotékách se taky společně baví lidé z celého světa. O samotných obyvatelích Cairns se traduje, že jsou to nejpřátelštější lidé z celé Austrálie, což slibuje, že setkání s nimi nemůže být jiné než příjemné! Cairns je městem dobrodružství a zábavy, ale současně také bezpečným místem s příjemnými lidmi a pohodovým životním stylem. Jeho návštěva nemůže být nikdy promarněným časem.

Autor: Lucie Kaspříková

Článek byl zobrazen 4 475 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Zájezdy Austrálie

Zájezdy do AustrálieZažijte autentickou Austrálii. Nabízíme profesionální servis bez kompromisů a osobní přístup. Zájezdy do Austrálie jsou naší dlouhodobou specializací.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Austrálie.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Austrálie. Najdete zde články, fotografie a nabídku poznávacích zájezdů k protinožcům.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA