Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Městské muzeum v Melbourne

Melbournské městské muzeum sídlící v nádherné historické budově Old Treasury Building svým návštěvníkům přibližuje rozvoj této jihoaustralské metropole. Během prohlídky se dozvíte, jak se z nevelké koloniální výspy stala rušná metropole s velkolepými budovami, širokými bulváry, bohatou kulturní a sportovní nabídkou.

Budova Old Treasury Building se nachází v blízkosti parlamentu na pahorku Eastern Hill, který je všeobecně považován za půvabnou čtvrť, která má velký historický význam. Celý Eastern Hill je protkán ulicemi lemovanými budovami z viktoriánské éry, které byly postaveny ze zisků plynoucích ze zlaté horečky, která vypukla v polovině 19. století. Zdejší stavby patří k těm nejpůsobivějším v celém Melbourne. 

Neorenesanční Old Treasury Building na Spring Street navrhnul v roce 1857 tehdy devatenáctiletý architektonický génius John James Clark. Budova měla sloužit jako bezpečné skladiště pro zlato, které bylo do Melbourne dováženo z bohatých nalezišť ve Victorii. Old Treasury Building tak zastávala funkci jakéhosi trezoru a také se v ní nacházely vládní úřady. Kromě toho fungovala i jako rezidence guvernéra státu Victorie a k tomuto účelu slouží dodnes. 

V budově sídlí také muzeum, které rozhodně stojí za to navštívit. Při jeho prohlídce můžete obdivovat samotnou budovu, ale také máte možnost nahlédnout do bývalých trezorů se zlatem, které jsou uloženy pod budovou. Právě do těchto prostor byla umístěna multimediální výstava „Built on Gold“, která seznamuje návštěvníky s tím, jak se v relativně krátké době (za deset let) rozvinulo Melbourne v neobyčejně bohaté město. 

V přízemí se nachází stálá expozice s názvem „Making Melbourne“, jež přibližuje dějiny Melbourne od vypuknutí zlaté horečky v roce 1852 až do současnosti. Jde o tradičně pojatou expozici, jejíž součástí je několik slavných obrazů Melbourne pocházejících z National Gallery of Victoria. Návštěvníci mají možnost se také seznámit s hospodářskými, kulturními a rekreačními možnostmi dnešního života v této metropoli. 

V Městském muzeu Melbourne se nachází také síň, která je určena pro krátkodobé výstavy. Každých šest týdnů se zde expozice střídají, vystavené exponáty jsou čerpány z galerií a muzeí pocházejících ze všech koutů Austrálie. K vidění zde bývá řada vizuálních uměleckých děl, prohlédnout si můžete sochy, obrazy, fotografie, architektonické kousky nebo třeba textilie. 

- jap - 

Předchozí články z Austrálie:
Přístavní město Geelong 
Národní parky Tasmánie 
Sněžné hory 
Grampians National Park 
Katherine – místo, kde cikády sní 

Článek byl zobrazen 5 580 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Zájezdy Austrálie

Zájezdy do AustrálieZažijte autentickou Austrálii. Nabízíme profesionální servis bez kompromisů a osobní přístup. Zájezdy do Austrálie jsou naší dlouhodobou specializací.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Austrálie.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Austrálie. Najdete zde články, fotografie a nabídku poznávacích zájezdů k protinožcům.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA