Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Gibraltar Range National Park

Na jihovýchodě australského kontinentu se rozkládá region Nový Jižní Wales, kde se kromě hlavního a největšího města nachází také nejvyšší hora Austrálie, spousta krásných pohoří a zajímavých národních parků. Jedním z nich je i Gibraltar Range National Park, jež proslul gigantickými skalními věžemi.

Národní park Gibraltar Range se rozprostírá 70 km směrem na východ od městečka Glen Innes. Jeho nejvýraznějším prvkem jsou majestátní skalní věže tyčící se do výšky až 1200 metrů nad mořem. Jsou obklopeny vřesovišti a bažinami.  Nejvhodnější dobou pro návštěvu tohoto parku je léto, protože v té době kvetou Telopea speciosissima a Blandfordia nobilis. Park protínají kvalitní značené turistické stezky nejrůznějších délek a náročností a najdete zde i dobře vybavené kempy.

S Gibraltar Range National Park sousedí  Washpool National Park a oba spojuje 40 kilometrů dlouhá historická stezka. Jelikož je příroda parku Washpool naprosto nedotčená, je přístupná pouze zkušeným vyznavačům pěší turistiky, kteří se dokážou orientovat v krajině a zvládají náročnější terén.

Městečko Glen Innes společně s okolními vesnicemi Ben Lomond, Glencoe a Shannon Vale tvoří kraj, kterému se říká australská „Keltská země“. V roce 1852 ji totiž osídlili Skotové, Walesané, Irové a imigranti z Cornwallu. Kulturní dědictví tohoto kraje si místní každoročně první víkend v květnu připomínají na Australian Celtic Festivalu. Monolity Standing Stones nedaleko Glen Innes v té době ztělesňují památník uctívající všechny keltské usedlíky.

Hlavním průmyslovým odvětvím tohoto kraje je odpradávna těžba safírů. Pokud chcete zkusit štěstí, můžete se vydat hledat safíry či jiné drahokamy, jako třeba topas, granát či beryl. Největší pravděpodobnost, že něco najdete, je u hornických vesniček Emmaville a Torrington. V Glen Illes se pravidelně v září koná trh s drahými kameny a minerály.

- jap -
Foto:
Michael Dawes

Předchozí články z Austrálie:
Albany
Za klokany na Kangaroo Island
Lakefield National Park
Perth - ekonomický ráj Západní Austrálie
Národní park Ku-Ring-Gai

Článek byl zobrazen 3 409 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Zájezdy Austrálie

Zájezdy do AustrálieZažijte autentickou Austrálii. Nabízíme profesionální servis bez kompromisů a osobní přístup. Zájezdy do Austrálie jsou naší dlouhodobou specializací.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Austrálie.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Austrálie. Najdete zde články, fotografie a nabídku poznávacích zájezdů k protinožcům.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA