Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Gosford je oblíbené rekreační středisko

V australském regionu Nový Jižní Wales najdete město Gosford, které je považováno za oblíbené rekreační středisko oblasti zvané Central Coast. Je také skvělým výchozím bodem pro četné výlety do okolí.

Původně bylo na zdejším pobřeží rozeseto několik menších vesniček, které nakonec splynuly do souvislého přímořského předměstí, které se táhne na jih až k Ku-ring-gai Chase National Parku. Samotný Gosford se rozkládá na klidném severním břehu Brisbane Waters a je domovem pro 154 tisíc obyvatel. Město leží v místě, které je ideální pro plachtění a k dalším rekreačním sportům. Nedaleké zátoky jsou známé poměrně silným příbojem, ale také křišťálově čistými lagunami a písečnými plážemi. Těch je zde tolik, že i přes neustále rostoucí zájem ze strany turistů, zde pro sebe vždy najdete volné místečko. Nejtěsněji zde bývá samozřejmě na vrcholu sezóny.


Foto: pelikáni v Gosfordu   Autor: B1SHOP

Nedaleko Gosfordu můžete navštívit Australian Rainforest Sanctuary. Rozprostírá se v údolí s deštným lesem subtropického a tropického pásma. Tady je možné pořádat nádherné procházky lesem. Najdete zde také místa vyhrazená pro piknik, prostory pro grilování, četná hřiště i malý kiosek s občerstvením. Domovem mnoha druhů plazů, včetně krokodýlů, varanů obrovských, hadů a mnoha dalších je pak Australian Reptile Park.

V okolí města se rozkládá několik zajímavých národních parků, které rozhodně stojí za to navštívit. Doporučit lze Bulgandry Aboriginal Site v Brisbane Waters National Parku. Tam uvidíte krásně zachovalou skalní galerii s rytinami lidských a zvířecích postav, z nichž mnohé jsou staré tisíce let. ¨

- jap -

Předchozí články z Austrálie:
Rockhampton
Port Lincoln
Kakadu National Park
Mudgee
Ceduna

Článek byl zobrazen 3 216 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Zájezdy Austrálie

Zájezdy do AustrálieZažijte autentickou Austrálii. Nabízíme profesionální servis bez kompromisů a osobní přístup. Zájezdy do Austrálie jsou naší dlouhodobou specializací.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Austrálie.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Austrálie. Najdete zde články, fotografie a nabídku poznávacích zájezdů k protinožcům.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA