Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Austrálie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Austrálie.

Ostrov Tasmánie - kde se rozkládá Van Diemenova země

Ostrov Tasmánie - kde se rozkládá Van Diemenova země

Přibližně 240 km jižním směrem od pobřeží Austrálie se nachází velmi osobitý ostrov Tasmánie, který je považován za samostatný australský stát. Je oblíbeným a hojně vyhledávaným cílem turistů, kteří jsou nadšení zejména z rozmanité přírody, koloniální minulosti řady měst a z jakéhosi tajemna, kterým je ostrov opředen.

celý článek

 

Královská botanická zahrada v Sydney

Královská botanická zahrada v Sydney

Pokud chcete na chvíli utéct od rušného a hektického centra Sydney, vydejte se na prohlídku Královské botanické zahrady, která oplývá pestrou škálou flóry. Přestože se rozkládá v samém srdci velkoměsta, je opravdovou oázou klidu. Tato botanická zahrada již bezmála 200 let sbírá, pěstuje, zkoumá a konzervuje rostliny z Austrálie a dalších koutů světa.

celý článek

 

Městské muzeum v Melbourne

Městské muzeum v Melbourne

Melbournské městské muzeum sídlící v nádherné historické budově Old Treasury Building svým návštěvníkům přibližuje rozvoj této jihoaustralské metropole. Během prohlídky se dozvíte, jak se z nevelké koloniální výspy stala rušná metropole s velkolepými budovami, širokými bulváry, bohatou kulturní a sportovní nabídkou.

celý článek

 

Přístavní město Geelong

Přístavní město Geelong

Na západě australského státu Victorie se nachází přístavní město Geelong oplývající bohatou venkovskou a průmyslovou minulostí. Se svými 180 tisíci obyvateli je dnes druhým největším městem Victorie, ve kterém však panuje pohodová atmosféra. Hlavní atrakcí města je Národní muzeum vlny.

celý článek

 

Národní parky Tasmánie

Národní parky Tasmánie

Ostrov Tasmánie ležící 240 km od jižního pobřeží australského spolkového státu Victoria je známý svým přírodním bohatstvím. Téměř 40 % jeho rozlohy pokrývají rezervace a národní parky, mnohá místa jsou navíc pod ochranou organizace UNESCO. A právě nádherná a divoká příroda je tím, co do Tasmánie láká tolik turistů.

celý článek

 

Grampians National Park

Grampians National Park

Grampians National Park je třetím největším národním parkem v australské Victorii. Pyšní se nespoutanou scenérií horských vrcholků, útesů a kolmých skalních stěn. Díky těmto přírodním krásám je jednou z nejpopulárnějších prázdninových destinací v zemi. Kromě toho ale ukrývá ještě četná kulturní dědictví původních obyvatel Aboriginů.

celý článek

 

Katherine – místo, kde cikády sní

Katherine – místo, kde cikády sní

V australském Severním teritoriu se asi 320 km jižně od Darwinu nachází 11 tisícové město Katherine, kterým protéká stejnojmenná řeka. Město je prosperujícím oblastním střediskem a také velkým turistickým lákadlem. Nedaleko něj se totiž rozkládá jedinečný národní park Katherine Gorge National Park.

celý článek

 

Port Douglas byl založen během zlaté horečky

Port Douglas byl založen během zlaté horečky

V oblasti severního Queenslandu se rozkládá tří a půl tisícové městečko Port Douglas, které bylo v minulosti jen malou rybářskou osadou. Později bylo místem plným zlatokopů a námořníků. Přestože je dnes vyhledávaným rekreačním letoviskem, podařilo se městečku uchovat si svůj poklidný vesnický ráz.

celý článek

 

Velký bariérový útes je tvořen sítí několika menších útesů

Velký bariérový útes je tvořen sítí několika menších útesů

Velký bariérový útes táhnoucí se v délce přibližně 2000 km podél pobřeží australského Queenslandu, od Bundabergu až po mys York, představuje v současnosti nejrozlehlejší útesový systém na světě. Jeho převážná část je od roku 1975 chráněná jako mořský park Great Barrier Reef Marine Park Authority, od roku 1981 pak celý spadá pod ochranou organizace UNESCO.

celý článek

 

Rottnest Island – výlet na Krysí ostrov

Rottnest Island – výlet na Krysí ostrov

Na jihozápadě Austrálie se ve vodách Indického oceánu rozkládá idylický ostrov Rottnest Island, který oplývá přírodními krásami a je rovněž domovem mnoha unikátních živočišných druhů. Díky bohatému podmořskému světu se stal také vyhledávaným cílem potápěčů z nejrůznějších koutů světa.

celý článek

 

Ballarat - zlatá horečka v Austrálii

Ballarat - zlatá horečka v Austrálii

Na západě jihoaustralského státu Victoria se nachází krásné koloniální městečko Ballarat, které v roce 1851 postihla zlatá horečka. Z této původně pastevecké osady se tak během několika měsíců stalo prosperující centrum, kam proudily tisíce lidí za vidinou bohatství. Zlata zde v minulosti bylo nalezeno opravdu hodně.

celý článek

 

Melbourne Museum

Melbourne Museum

V roce 2001 bylo v melbournských Carltonských zahradách otevřeno Melbourne Museum, které tak patří mezi nejnovější muzea v této jihoaustralské metropoli. Působí velmi moderně a to jak zvenčí, tak i zevnitř. Návštěvníky láká nejen svými stálými výstavami, ale i dočasnými expozicemi, rozhodně je na co se koukat.

celý článek

 
1 2 3 4 5
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Zájezdy Austrálie

Zájezdy do AustrálieZažijte autentickou Austrálii. Nabízíme profesionální servis bez kompromisů a osobní přístup. Zájezdy do Austrálie jsou naší dlouhodobou specializací.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Austrálie.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Austrálie. Najdete zde články, fotografie a nabídku poznávacích zájezdů k protinožcům.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA