Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Austrálie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Austrálie.

Ceduna se proslavila chovem ústřic

Ceduna se proslavila chovem ústřic

Cenuda je hezky upravené, malé přímořské městečko situované před Nullarborskou plošinou na západě Jižní Austrálie, v němž žijí necelé 4 tisíce obyvatel. Krčí se v zálivu Murat Bay na špičce západní strany Eyrova poloostrova a je příjemnou zastávkou pro každého cestovatele, který do těchto končin zavítá.

celý článek

 

Dubbo se může pochlubit významnou koloniální minulostí

Dubbo se může pochlubit významnou koloniální minulostí

V západní části australského Nového Jižního Walesu se rozkládá téměř 40 tisícové Dubbo, které je správním střediskem oblasti. Jako první tuto krajinu objevil cestovatel John Oxley v roce 1817. Od té doby se v těchto místech začalo rozrůstat venkovské centrum, poskytující řadu potravin a zemědělských produktů.

celý článek

 

Port Arthur - bývalá trestanecká kolonie a věznice

Port Arthur - bývalá trestanecká kolonie a věznice

Na jihovýchodě Tasmánie se na poloostrově Tasman Peninsula rozkládá jedno z nejznámějších historických míst Austrálie. Je jím bývalá trestanecká kolonie a věznice s názvem Port Arthur. Právě sem byli v minulosti deportováni ti nejtěžší zločinci, z nichž mnozí byli odsouzeni na smrt.

celý článek

 

Gibraltar Range National Park

Gibraltar Range National Park

Na jihovýchodě australského kontinentu se rozkládá region Nový Jižní Wales, kde se kromě hlavního a největšího města nachází také nejvyšší hora Austrálie, spousta krásných pohoří a zajímavých národních parků. Jedním z nich je i Gibraltar Range National Park, jež proslul gigantickými skalními věžemi.

celý článek

 

Albany se stalo hlavní základnou velrybářů

Albany se stalo hlavní základnou velrybářů

Na jihozápadě státu Západní Austrálie se rozkládá téměř 30 tisícové město Albany. Jako první do něj v roce 1791 zavítal kapitán Vancouver, ale Britové se zde natrvalo usadili až roku 1826. Město po nějakou dobu sloužilo jako hlavní přístav zdejší kolonie, dnes je tento přístav centrem albanyského obchodu.

celý článek

 

Za klokany na Kangaroo Island

Za klokany na Kangaroo Island

Kangaroo Island, česky Klokaní ostrov, je po Tasmánii a Melville třetím největším ostrovem patřícím Austrálii. Ostrov oplývá nádhernou divokou přírodou, ohromujícími skalními útvary, nekonečnými písečnými plážemi a je omýván azurově modrým mořem. Mnozí, kdo jej navštívili, o něm mluví jako o ráji na Zemi.

celý článek

 

Lakefield National Park

Lakefield National Park

Lakefield National Park je se svou rozlohou 1 300 000 kilometrů čtverečních druhým největším národním parkem v australském státě Queensland. Krajina parku je velmi rozmanitá, nachází se zde plno vodních toků, jezer, lužních lesů, bažin, mangrovníků, plání a pobřežních rovin. Vznikl zde unikátní mokřadní ekosystém.

celý článek

 

Perth - ekonomický ráj Západní Austrálie

Perth - ekonomický ráj Západní Austrálie

Perth byl svého času vyhlášen prestižním časopisem Economist jako město s nejlepšími životními podmínkami na světě. Významné ekonomické centrum vyniká vysokým životním standardem, ze kterého domorodci i turisté těží.

celý článek

 

Národní park Ku-Ring-Gai

Národní park Ku-Ring-Gai

Návštěva australského národního parku Ku-Ring-Gai bývá zákonitě spojená s návštěvou Sydney. Je to logické, toto nevšedně krásné místo se nachází pouhých 24 kilometrů od centra moderního velkoměsta!

celý článek

 

Velký bariérový útes - ohrožená chlouba Austrálie

Velký bariérový útes - ohrožená chlouba Austrálie

Velký bariérový útes je největším korálovým útesem světa a jako jediný svého druhu je pozorovatelný až z Měsíce. Jde o fascinující ekosystém, který obdivují nejen vyslovení milovníci přírody. Pokud jej chcete vidět na vlastní oči, měli byste si pospíšit. Vědci mu hádají posledních čtyřicet let života.

celý článek

 

Cairns - brána australského severu

Cairns - brána australského severu

Město Cairns na severu Austrálie najdete uprostřed nádherné přírody, ba přímo tropického ráje. Cairns není typickým australským velkoměstem, panuje v něm bezstarostný klid. Nudy se tady ale rozhodně bát nemusíte!

celý článek

 

Austrálie svojí velikostí soupeří s USA

Austrálie svojí velikostí soupeří s USA

Austrálie se rozkládá na jižní polokouli, a i když pokrývá plochu 7 682 300 km2, je zalidněná jen řídce. Svojí velikostí soupeří s USA, a přece zde žije jen něco přes osmnáct miliónů lidí. Pro cestovatele rozmýšlející kam se vydat bývají hlavními kritérii vzdálenost, náklady na cestu a čas.

celý článek

 
1 2 3 4 5
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Zájezdy Austrálie

Zájezdy do AustrálieZažijte autentickou Austrálii. Nabízíme profesionální servis bez kompromisů a osobní přístup. Zájezdy do Austrálie jsou naší dlouhodobou specializací.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Austrálie.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Austrálie. Najdete zde články, fotografie a nabídku poznávacích zájezdů k protinožcům.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA