Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Austrálie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Austrálie.

Za žraloky do Shark Bay

Za žraloky do Shark Bay

Jednou z nejvyhledávanějších lokalit na západním pobřeží Austrálie je zátoka Shark Bay, která je oblíbeným cílem surfařů a vyznavačů kitesurfingu. Celá zátoka byla v roce 1991 vyhlášena oblastí světového přírodního dědictví a pod názvem Shark Bay World Heritage and Marine Park zapsána na Seznam světového dědictví UNESCO.

celý článek

 

Geraldton bývá přezdíván Slunečným městem

Geraldton bývá přezdíván Slunečným městem

Ve státě Západní Austrálie se severně od města Perth rozkládá 26 tisícové město Geraldton. Je omýváno vodami zálivu Champion Bay. Díky tomu, že zde slunce svítí průměrně osm hodin denně, bývá Geraldton přezdíván „Slunečným městem“. Za příjemným podnebím a skvělými možnostmi provozování vodních sportů se sem sjíždějí lidé z celé Austrálie.

celý článek

 

Australský Newcastle

Australský Newcastle

V Novém Jižním Walesu se rozkládá 140 tisícové město Newcastle, které je hlavním centrem regionu Hunter a také druhým největším městem tohoto australského státu. V minulosti byl významným střediskem hutnického průmyslu, dnes je důležitým přístavem.

celý článek

 

Tenterfield, kolébka australského národa

Tenterfield, kolébka australského národa

Ospalé městečko Tenterfield leží severně od New England Range v australském Novém Jižním Walesu. V dějinách Austrálie zaujímá zvláštní postavení, přezdívá se mu „Kolébka národa“. Právě tady došlo v roce 1889 k historickému projevu o sjednocování australských kolonií.

celý článek

 

Bendigo zasáhla zlatá horečka

Bendigo zasáhla zlatá horečka

Na západě australského státu Viktorie se rozkládá 85 tisícové městečko Bendigo, které v minulosti prožilo zlatou horečku v takové míře, jako žádné jiné město na tomto světadíle. Zdejší nálezy zlata byly vskutku ohromující, v roce 1851 zde byl objeven první zlatý valoun o hmotnosti přes 15 kilogramů.

celý článek

 

Carnarvon National Park

Carnarvon National Park

V australském státě Queensland se nachází zhruba 220 národních parků. Jedním z nejznámějších je Carnarvon National Park s rozlohou 298 tisíc kilometrů čtverečních. Rozkládá se severozápadně od Brisbane a skládá se z několika částí protkaných turistickými stezkami.

celý článek

 

Nekonečné pláže Fraserova ostrova

Nekonečné pláže Fraserova ostrova

U břehů Austrálie se ve vodách u queenslandského pobřeží nedaleko města Maryborough rozkládá Fraserův ostrov. Je 123 km dlouhý, 25 km široký a je největším písečným ostrovem na světě. Jeho povrch tvoří zelené kopce, malebná údolí, deštné lesy i křišťálově čistá jezera. Uchvátí vás svou přírodou a životem, který nikde jinde na světě neuvidíte.

celý článek

 

Gosford je oblíbené rekreační středisko

Gosford je oblíbené rekreační středisko

V australském regionu Nový Jižní Wales najdete město Gosford, které je považováno za oblíbené rekreační středisko oblasti zvané Central Coast. Je také skvělým výchozím bodem pro četné výlety do okolí.

celý článek

 

Rockhampton, hlavní město chovu skotu

Rockhampton, hlavní město chovu skotu

Ve střední části australského Queenslandu se rozkládá téměř 70 tisícové město Rockhampton, které je označováno za hlavní město chovu skotu v zemi. Není se tak čemu divit, že vás na každém rohu vítá socha krávy. Město leží ve vnitrozemí, na březích řeky Fitzroy a je administrativním a obchodním centrem oblasti. Rockhampton protíná obratník Kozoroha.

celý článek

 

Port Lincoln, město tuňáků

Port Lincoln, město tuňáků

Jihoaustralské město Port Lincoln bylo vystavěno v zálivu Boston Bay, jednom z největších přírodních přístavů na světě, na jižním konci Eyrova poloostrova. Toto třináctitisícové městečko je významným střediskem zpracování ryb a darů moře, má nejpočetnější flotilu na lov tuňáků v celé Austrálii a v jeho okolí vyrostla řada tuňáčích farem.

celý článek

 

Kakadu National Park

Kakadu National Park

V australském Severním Teritoriu se rozkládá rozlehlý Kakadu National Park, který je jedním z přírodních divů tohoto jedinečného kontinentu. Setkáte se zde s exotickou přírodou, neobyčejným kulturním bohatstvím a nejstarší žijící lidskou rasou – s Aboriginy. Také proto se park ocitl na seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Mudgee, město vína a zlata

Mudgee, město vína a zlata

Několik hodin jízdy od Sydney se v Novém Jižním Walesu rozkládá 8 a půl tisícové městečko Mudgee, které je plné nádherných zahrad a velkolepých domů. O mnohé z nich pečuje dokonce památkový ústav.

celý článek

 
1 2 3 4 5
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Zájezdy Austrálie

Zájezdy do AustrálieZažijte autentickou Austrálii. Nabízíme profesionální servis bez kompromisů a osobní přístup. Zájezdy do Austrálie jsou naší dlouhodobou specializací.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Na Austrálie.Světadíly.cz najdete rady a tipy na cesty do Austrálie. Najdete zde články, fotografie a nabídku poznávacích zájezdů k protinožcům.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA